blog rico sports

SCHOOL UNIFORM CUSTOM MADE SHIRT BY RICO SPORTS

sharing is caring..

BERSUKAN adalah aktiviti riadah yang dapat mengeluarkan peluh daripada tubuh badan kita. Islam membenarkan apa-apa yang baik dan bermanfaat kepada manusia. Islam juga menggalakkan umatnya menjadi kuat dan mencari jalan untuk kuat.Jadi hairanlah apabila pepatah Melayu ada menyebut bahawa minda yang cerdas bermula dari badan yang sihat.

custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt

UNIFORM SUKAN SM SAINS KUCHING UTARA  CUSTOM MADE SHIRT BY RICO SPORTS 

Sebelum itu,kami akan share sikit mengenai syarikat kami.

RICO FAMILY ENTERPRISE adalah jenama pakaian yang membantu ATLIT dan ANDA yang mempunyai GAYA HIDUP AKTIF untuk tampil dengan lebih selesa dan berbeza dari rekagrafik yang sedia ada. Tidak seperti jenama pakaian yang lain, RICO SPORTS memberikan fabrik pakaian yang berkualiti tinggi, lembut dan mempunyai daya ketahanan yang tinggi. Terjamin cetakan grafik yang kekal, tidak akan pernah pudar!!! TERBUKTI tiada masalah nama nombor yang akan tertanggal!!! MUDAH untuk ANDA MENCUCI dalam PELBAGAI CARA. Semua jenis sukan sesuai mengenakan baju sublimation daripada kami untuk tampil lebih selesa dan bersemangat.

custom made shirt
custom made shirt

UNIFORM SUKAN SMK KAYU ARA PASONG PONTIAN CUSTOM MADE SHIRT BY RICO SPORTS 

Setiap awal tahun, sesi persekolahan akan sibuk dengan aktiviti luar kelas. Salah satunya hari sukan. Sesetengah sekolah memberi nama lebih menarik seperti Kejohanan Sukan Sekolah.

Para pelajar akan dibahagi mengikut rumah sukan. Ada pelbagai acara sukan dipertandingkan sama ada acara padang atau olahraga. Bila teringat balik, rasa seronok pula sebab pemenang akan menerima kalungan medal.

Walaupun bukan emas tulen, tetapi tempat pertama sangat membanggakan. Saham mencanak naik!

Rumah sukan diberi mengikut nama tertentu. Ada nama kereta, gunung, pahlawan dan sebagainya. Tetapi asasnya, setiap rumah sukan akan ditentukan mengikut warna dan setiap satunya memiliki warna berbeza.

Biru, Merah, Kuning, Hijau. Ini empat warna popular. Mana-mana sekolah pun rasanya akan mempunyai 4 pilihan ini.

Bila sudah ada warna sudah tentu setiap pelajar akan memakai baju custom made shirt pada hari sukan. Seragam, kemas dan bergaya. Tambahan dengan aksesori seperti topi dan bendera. Meriah satu sekolah!

custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt

UNIFORM RUMAH SUKAN SM SAINS KUCHING UTARA CUSTOM MADE SHIRT BY RICO SPORTS 

 

Kami akan bercerita sedikit mengenai kelebihan fabrik yang kami gunakan untuk membuat school sport uniform custom made shirt iaitu microfiber, microfiber boleh menyerap cecair iaitu peluh dan sebagainya. Satu lagi kelebihan microfiber adalah ia kering lebih cepat, sehingga sukar untuk bakteria berkembang di dalamnya. Microfiber tahan lama, boleh dibasuh seribu kali sebelum kehilangan keberkesanannya. Warna baju juga memang tidak akan pudar jika anda basuh kerana kami menggunakan kaedah sublimation. Jadi terbukti betapa bagus dan berkuasanya fabrik microfiber ni ye memang fabrik yang sangat sesuai untuk dijadikan custom made shirt untuk aktiviti sukan.

custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt

UNIFORM RUMAH SUKAN SM SAINS KUCHING UTARA CUSTOM MADE SHIRT BY RICO SPORTS 

 

custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt
custom made shirt

UNIFORM SUKAN SM SAINS KUCHING UTARA  CUSTOM MADE SHIRT BY RICO SPORTS 

 

APAKAH WARNA PILIHAN ANDA?

Sebenarnya kesemuanya CANTIK untuk dipakai tetapi adakah anda tahu jika pakai pakaian yang CERAH, ianya boleh membuatkan anda kelihatan sangat berbeza.

Penggunaan warna yang cerah dan ceria dapat menambahkan keyakinan diri semasa bersukan. Warna yang terang dapat menyerlahkan keceriaan dan semangat anda ketika bersukan.

Warna yang tidak terang seperti Kelabu dan Hitam juga cantik dan digemari ramai. Ianya dapat menampilkan sifat kesederhanaan pemakai dan ianya juga dapat dipadankan dengan warna-warna yang lain.

APAKAH WARNA TREND KINI UNTUK PAKAIAN SUKAN?

Trend terkini termasuklah warna ‘heather’, atau berbelang-belang. Ianya sangatlah menarik dan menyeronokkan.

Pilihlah warna pakaian sukan yang dapat memberi keyakinan yang tinggi dan penampilan yang baik ketika bersukan. Ianya dapat membantu meningkatkan prestasi anda dan pasukan anda.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricosports

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

RUGBY SUBLIMATED JERSEY BY RICO SPORTS

sharing is caring..
sublimated jersey

KVBP RUGBY ACADEMY  telah  menyertai pertandingan BATU PAHAT BATTLE OF SEVEN SIDES 2019 pada 18-20 Januari 2019. Batu Pahat Battle Of Seven Sides dengan nama glamournya BPBOSS telah berlangsung pada 18-20january dengan penyertaan 36 pasukan dari kolej vokasional dan kelab seluruh Malaysia. Penganjur tournament ini bukan calang calang kelab iaitu dari KVBP RUGBY ACADEMY.. BPBOSS merupakan acara wajib dalam takwim rugby malaysia pada setiap tahun dan pada 2019 adalan tahun keempat acara ini dijalankan. Jadi, RICO FAMILY ENTERPRISE yang membawa brand RICO SPORTS pada tahun ini berbesar hati menjadi penaja utama bagi jersi rugby untuk KVBP RUGBY ACADEMY dengan design berkonsep ‘SIMPLE BUT NICE’ untuk dijadikan jersi rasmi dan dipakai untuk sepanjang tahun 2019  , inovasi baru dan warna yang lebih menarik untuk kvbp rugby academy sublimated jersey iaitu warna gradient yang didominasikan oleh warna ungu,merah dan jingga yang dapat membantu meningkatkan keyakinan pemain di atas padang.

sublimated jersey
sublimated jersey
sublimated jersey
sublimated jersey

SUBLIMATED JERSEY KVBP RUGBY ACADEMY BY RICO SPORTS

Sebelum itu,kami akan share sikit mengenai syarikat kami.

RICO FAMILY ENTERPRISE adalah jenama pakaian yang membantu ATLIT dan ANDA yang mempunyai GAYA HIDUP AKTIF untuk tampil dengan lebih selesa dan berbeza dari rekagrafik yang sedia ada. Tidak seperti jenama pakaian yang lain, RICO SPORTS memberikan fabrik pakaian yang berkualiti tinggi, lembut dan mempunyai daya ketahanan yang tinggi. Terjamin cetakan grafik yang kekal, tidak akan pernah pudar!!! TERBUKTI tiada masalah nama nombor yang akan tertanggal!!! MUDAH untuk ANDA MENCUCI dalam PELBAGAI CARA. Semua jenis sukan sesuai mengenakan baju sublimation daripada kami untuk tampil lebih selesa dan bersemangat.

Design baru yang menggunakan konsep simple but nice untuk  jersi rasmi KVBP RUGBY ACADEMY untuk tahun 2019, tampak berbeza secara keseluruhannya – di mana buat pertama kalinya untuk kvbp rugby menggunakan  warna campuran atau gradient  sebagai ‘warna utama’ menjadikannya kelihatan lebih cantik dan menarik.

Jadi kami akan share sedikit material dan jenis warna yang digunakan untuk membuat rugby sublimated jersey.

sublimated jersey

Sublimated jersey ini menggunakan fabrik interlock 240gsm. Interlock adalah jenis kain yang mempunyai kualiti yang sangat bagus.Kain jenis ini tebal, lembut dan tidak panas. Interlock memberikan keselesaan kepada para pemain rugby.Untuk seluar pula fabrik yang digunakan adalah carbedeen dan di bahagian belahan tengah seluar kami meletakkan kain getah untuk menambah regangan agar pemain rugby dapat bergerak lebih selesa tanpa memikirkan ia akan koyak semasa bermain rugby.Jadi sublimated jersey daripada RICO SPORTS amat sesuai untuk dipakai oleh pemain pemain rugby kerana ia amat tahan lasak dari segi jersi hingga ke seluar.

sublimated jersey
sublimated jersey

Warna yang digunakan untuk sublimated jersey kvbp rugby academy ialah warna gradient ungu merah dan jingga. Warna gradient adalah pelbagai warna  yang boleh dikembangkan dari dua atau lebih kombinasi warna, sehingga membuat tahap warna tertentu dengan tidak merosakkan dan mengubah warna itu sendiri. Dua atau lebih warna yang saling terhubung atau bersatu tetapi tidak meninggalkan atau menghilangkan warna asal dari salah satu warna. Dengan pemahaman yang lain, dapat disimpulkan bahawa gradient warna adalah warna yang digabungkan dengan dua atau lebih warna menjadi satu atau satu sama lain.

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricosports

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

KENAPA BUAT CUSTOM FOOTBALL JERSEY UNTUK PASUKAN ADALAH PERKARA SANGAT PENTING ? ? ?

sharing is caring..
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Rakyat Malaysia especiallyy lelaki sangat suka bola sepak. Ada yang suka bermain bola atau pon bermain futsal. Ada yang suka menonton bola sepak tidak kira Liga Malaysia atau Liga Perdana Inggeris dan liga eropah yang lain. Segalanya bola sehinggakan ada satu portal bola sepak diberi nama Semuanya BOLA.Jadi custom footbal jersey juga sekarang telah pun menjadi fenomena dalam dunia sukan.

custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Begitulah betapa obsesnya masyarakat kita dengan bola sepak ni !

Sebelum itu,kami akan bercerita sedikit mengenai syarikat kami.

RICO FAMILY ENTERPRISE adalah jenama pakaian yang membantu ATLIT dan ANDA yang mempunyai GAYA HIDUP AKTIF untuk tampil dengan lebih selesa dan berbeza dari rekagrafik yang sedia ada. Tidak seperti jenama pakaian yang lain, RICO APPAREL memberikan fabrik pakaian yang berkualiti tinggi, lembut dan mempunyai daya ketahanan yang tinggi.

Bagi anda yang suka bermain futsal atau bola sepak , mestilah sekurang-kurangnya sudah memiliki walau sehelai jersi. Biasanya jersi individu ini dari kelab bola sepak Malaysia, England atau Sepanyol. Masing-masing ada kelab kesayangan tersendiri.

 

Tetapi jika anda bermain bola sepak dan mempunyai team sendiri, kerap bermain dan ada kalanya bermain perlawanan persahabatan, cetak custom football jersey dengan logo sendiri adalah perkara terbaik untuk pasukan.

custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Kenapa buat jersi pasukan adalah perkara yang sangat penting?

custom football jersey

custom football jersey

 

  1. Identiti pasukan bola sepak

Orang kenal pasukan bola sepak melalui jersi yang dipakai. Jika kerap orang lihat a.k.a pasukan lawan lihat anda memakai jersi, rasa hormat (respect) kepada pasukan anda akan jadi lebih tinggi. Orang akan mula bercerita, ada nak ajak friendly sebab nampak gempak. Jersi adalah satu identiti sesebuah team bola.

custom football jersey

custom football jersey

 

2. Semangat Berpasukan Makin Meningkat

Bila ada jersi sendiri dengan cetakan nama dan logo di jersi, akan dapat naikkan semangat ketika bermain. Tak sedar masa satu jam sudah berlalu, malah masa dua jam juga dirasakan singkat. Sebab asyik bermain.

Salah satu benda paling seronok ketika bermain bola sepak bila pasukan kita berada di hadapan (dengan kelebihan jaringan). Pada masa yang sama, pasukan lawan berusaha keras nak jaringkan gol. Orang yang main bola sepak tahu perasaan ini!

 

custom football jersey

custom football jersey

 

3. Kelihatan Profesional

Sebab tu pasukan bola sepak di kelab atau negeri ada jersi seragam sendiri kerana imej professional akan ditonjolkan kepada pasukan lawan. Tidak jadi masalah pakai jersi campur-campur dalam satu pasukan. Tetapi, jika adanya custom football jersey, akan menaikkan prestij pasukan.

custom football jersey

custom football jersey

 

 4. Mudah Sertai Pertandingan

Ada jersi team bola sendiri, sangatlah mudah sebagai persiapan sebelum memasuki pertandingan. Mampu bayar yuran mahal untuk pendaftaran pertandingan tetapi tiada jersi sendiri. Apa perasaan anda? Paling takut, apa perasaan pasukan lawan kepada anda?Jadi,custom football jersey sangat memainkan peranan yang sangat penting ye.

custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Tidak dapat dinafikan bahawa sukan bola sepak dan futsal antara sukan yang paling popular di dunia ini. Jadi RICO APPAREL tidak akan melepaskan peluang dengan mengeluarkan jersi khas untuk pencinta sukan bola sepak dan futsal.

 

Jersi yang RICO APPAREL keluarkan menggunakan bahan microfiber dan interlock. Jersi ini juga jenis yang fleksibel untuk apa sahaja aktiviti yang memerlukan banyak pergerakan dan ia juga dapat menyerap peluh dengan baik.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

PRODUK PEMEJALWAPAN /”SUBLIMATION PRODUCT” PREMIUM BY RICO APPAREL

sharing is caring..

 

header-BW-design-2-x-1-1024x512

Produk pemejalwapan atau ‘sublimation product’ boleh dijadikan cenderamata peribadi atau sebagai tanda ingatan atau dijadikan promosi pemasaran dan produk insentif. Dengan menggunakan lapisan pemejalwapan ke luar objek, contohnya cawan, baju, dan lain-lain, gambar yang dicetak menggunakan proses pewarna-pemejalwapan yang terhasil sangat cerah, berwarna terang yang tidak akan dapat diperolehi oleh mana-mana kaedah yang lain untuk sublimation product.

 

sublimation product
sublimation product

Sublimation product

Imej-imej digital atau potret anda sendiri boleh menjadi indah dengan mula-mula dicetak menggunakan dakwat khas ke atas kertas inkjet sebagai pembawa, yang kemudiannya dibalut di sekeliling bahagian luar permukaan silinder atau dipasang pada permukaan yang rata. Di bawah panas dan tekanan, imej kekal dilekat di permukaan objek.Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kualiti imej yang dicetak pada sublimation product adalah sangat jelas, cerah, dan terang yang tidak dapat diperoleh dengan mana-mana kaedah yang lain.

Apa yang lebih penting, ‘sublimation product’ ini satu-satunya produk buatan tangan dan memastikan anda mempunyai produk peribadi atau cenderamata istimewa. Semua potret digital anda sendiri, logo syarikat, gambar kilang atau memori indah anda boleh disemadikan dan dicetak ke produk-produk dan kelihatan benar-benar berbeza dan istimewa dari yang lain.

Kami RICO APPAREL juga  menghasilkan pelbagai sublimation product antaranya jersi sublimation,baju korporat sublimation,mug sublimation,lanyard dan bendera sublimation.

 

sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product

 

Sublimation product jenis baju jersi daripada RICO APPAREL ini dapat dibandingkan dengan baju jersi yang murah (pasar malam), semakin lama kita pakai, semakin pudar warnanya. Berbeza sangat dengan jersi custom/sublimation daripada RICO APPAREL ini yang terlihat nampak lebih premium. Jersi sublimation ini semestinya tahan lama, warna yang tidak luntur dan kualiti kain jauh lebih baik. Proses pewarna dan percetakan sublimation tidak meliputi serat atau pori-pori kain. Ini merupakan faktor penting dalam pembuatan jersi. Hal ini kerana, terdapat liang-liang udara pada jersi membuatkan si pemakai merasa lebih selesa ketika bergerak dan beraksi sekali gus membuktikan bahawa jersi yang berkualiti memainkan peranan yang penting.

TERJAMIN cetakan grafik yang KEKAL, TIDAK akan pernah PUDAR!!!

TERBUKTI tiada masalah nama nombor yang akan tertanggal!!!

MUDAH untuk ANDA MENCUCI dalam PELBAGAI CARA.

 

Baca juga : KELEBIHAN PRINTING JERSI SUBLIMATION

sublimation product
sublimation product

RICO APPAREL menawarkan pilihan sublimation product jenis baju korporat dan kemeja custom made serta pilihan ready made dan paling penting exclusive untuk anda. Anda boleh memilih jenis fabrik dan design custom-made untuk kemeja dan baju korporat anda mengikut citarasa anda. Penggunaan fabrik jenis microfiber eyelet untuk baju korporat dan kemeja memang jarang digunakan oleh syarikat printing baju yang lain. RICO APPAREL sudah pun membuat eksperimen mengunakan fabrik ini untuk baju korporat dan kemeja serta ia nampak agak berjaya kerana feedback daripada customer sangat memberangsangkan.

sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product

Custom lanyard sublimation product dicetak dan dipakai oleh semua golongan masyarakat dalam perniagaan, sekolah, badan kerajaan serta pelbagai event. Satu produk untuk meletakkan lencana nama untuk sebuah syarikat besar atau even sebagainya.Pameran, konsert dan karnival boleh menggunakan lanyard untuk peserta dan vendor yang mungkin perlu datang dan pergi melalui pembelian tiket. Lanyard adalah sumber pengiklanan yang murah dan memberikan cenderamata yang agak popular dan simple di pameran perdagangan, kerja dan persidangan.

 

sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product
sublimation product

RICO APPAREL juga pakar dalam menghasilkan sublimation product lain seperti bendera sublimation dengan menggunakan fabrik yang berkualiti tinggi. Kebelakangan ini, bendera sublimation semakin mendapat tempat di hati masyarakat malaysia…Ia kerana bendera jenis ini mempunyai banyak kelebihan seperti dapat dilihat  untuk kedua dua bahagian depan dan belakang. Ia juga menggunakan material yang tahan lama serta hasil cetakan yang berkualiti. Warna juga tahan lebih lama dan tak pudar.

 

 

 

 

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

BAJU KORPORAT DAN KEMEJA SUBLIMATION BY RICO APPAREL

sharing is caring..
ANDA NAK TEMPAH BAJU KORPORAT DAN BAJU KEMEJA?
YG BOLEH CUSTOM MADE DESIGN?
DESIGN CIPTAAN ANDA SENDIRI?
BOLEH REQUEST UNTUK MUSLIMAH?
Kemeja guna MICROFIBER EYELET?
BOSAN DENGAN DESIGN READY MADE???
NAK KEMEJA DAN BAJU KORPORAT ANDA LAIN DARI YANG LAIN??

 

 

baju korporat1
baju korporat2

Nah Admin share baju korporat sublimation …Customer staff dari Unit Sukan UPSI…Design Customm ok!!! Mengikut citarasa pelanggan…..Harga??? sama mcm baju readymade…Kalau da bosan dgn design readymade y samaaa jee..haa meh try sini
Kualiti???Kain sejukkkk dan sedapp
Material polysoft

Kami di RICO APPAREL ada jawapan untuk semua pertanyaan diatas tu. RICO APPAREL  menawarkan pilihan baju korporat dan kemeja custom made serta pilihan ready made  dan paling penting exclusive untuk anda. Anda boleh memilih jenis fabrik dan design custom-made untuk kemeja dan baju korporat anda mengikut citarasa anda. MENARIK KAN???

 

Sebelum itu,kami akan bercerita sedikit mengenai syarikat kami.

RICO FAMILY ENTERPRISE adalah jenama pakaian yang membantu ATLIT dan ANDA yang mempunyai GAYA HIDUP AKTIF untuk tampil dengan lebih selesa dan berbeza dari rekagrafik yang sedia ada. Tidak seperti jenama pakaian yang lain, RICO APPAREL memberikan fabrik pakaian yang berkualiti tinggi, lembut dan mempunyai daya ketahanan yang tinggi.

Terdapat pelbagai jenis kain yang popular atau biasa digunakan di dalam industri pembuatan baju. Dengan kemajuan teknologi sekarang ini, terdapat pelbagai pilihan bagi memenuhi keperluan pelanggan. Berdasarkan pengalaman, lebih 70% pelanggan yang nak buat baju tidak tahu jenis kain yang hendak dipilih. Adalah menjadi tanggung jawab sosial kami untuk berkongsi maklumat asas berkaitan pekara ini terutama untuk tajuk kita entry kali ni berkenaan baju korporat dan kemeja.

korporat 12
korporat13
korporat

Ini dia baju team Rengit dart..Haa berapi-rapi tau baju dieorang …Thank you Tuan Muhammad Hanafi order baju corporate sublimation dengan kami…Jangan main-main tauu diaorang nie dapat masuk Johore Closed Darts Championship 2018 okay..Siapa yang nak champion juga kena lah sarung baju Rico.

Pemilihan jenis kain yang betul akan menghasilkan kualiti printing yang lebih baik. Sebelum membuat keputusan untuk membuat tempahan baju, adalah lebih baik customer berbincang jenis kain dengan syarikat printing terlebih dahulu yang mana hasilnya adalah “ Win-Win Situation”.

Seterusnya kami akan menerangkan jenis fabrik yang kami gunakan untuk membuat baju korporat dan kemeja anda  antaranya  microfiber dan polysoft.

MICROFIBER

Anda dah tengok banyak jenis fabrik ni di mana-mana, dari pakaian sukan hingga ke tuala – tetapi apa itu microfiber, betul? Dan apa yang menjadikannya serba boleh? ‘Microfiber’ merujuk kepada serat sintetik yang sangat nipis, ia lebih halus daripada sehelai sutera (iaitu kira-kira seperlima diameter rambut manusia). Microfiber  berbeza-beza dalam sifat-sifat yang bergantung kepada gentian yang dihasilkan. Ini menghasilkan fabrik yang sangat mudah disesuaikan dengan banyak kelebihan terhadap bahan tenunan semulajadi.

Kelebihan Mikrofiber

Seperti semua jenis fabrik lain, microfiber juga ada kelebihan tersendiri. Fleksibiliti microfiber menjadikannya fabrik yang sangat serba boleh dan sangat berfaedah, yang boleh disesuaikan dengan keperluan anda

  • Mudah dibersihkan
  • Lembut ke sentuhan
  • Ringan
  • Kalis air
  • Menyerap air
  • Tahan lama jika dijaga dengan betul

 

POLYSOFT

Polysoft adalah fabrik yang kebanyakannya digunakan untuk membuat baju korporat. Fabrik ni amat sesuai untuk membuat baju korporat dan kemeja kerana ianya kuat dan tahan kusut. Malahan baju korporat jenis ini dapat mengekalkan bentuk pakaian dengan agak baik. Fabrik ini dicampur dengan kapas untuk membantu mengekalkan bentuk dan mencegah dari kedutan dimana menjimatkan masa untuk seterika baju. Di samping itu fabrik jenis polysoft ini juga sangat mudah dicuci. Ia agak lembut dan licin. Baju korporat dan kemeja daripada fabrik ini juga amat sesuai untuk aktiviti di luar pejabat.

korporat
korporat
korporat
korporat
korporat
korporat
korporat

Tahniah kepada saj ranhill sdn. bhd..johan kawad merdeka daerah Batu Pahat 2018….terima kasih kerana menempah kemeja custom made dan mempercayai Rico Family Ent. Ini dia kami supply kemeja full sublimation buat kontijen kawad SAJ RANHILL SDN BHD. Baju korporat sublimation kami juga  mendapat sambutan yang baik daripada customer.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

T-SHIRT DESIGN MENJADIKAN PENAMPILAH ANDA BERTAMBAH AWESOME

sharing is caring..

T-shirt design adalah  sangat popular untuk industri kreatif. Sama ada anda seorang ilustrator, seni grafik, idea untuk meletakkan corak pada t-shirt design anda boleh menjadi sangat menarik.Zaman sekarang ni t-shirt design memang menjadi trendy dalam kalangan rakyat malaysia.

t-shirt design

*T-shirt design Gang maritim malaysia dari sarawak .Terima kasih Lt.M MOHAMAD ZAMIR ZAKWAN kerana sudi menempah t-shirt design dengan Rico Apparel

Berikut adalah beberapa tips untuk anda kelihatan awesome dan stylo dengan memakai t-shirt design :

 

1-Tumpukan pada tempat yang akan anda pergi.

Perkara pertama yang anda perlu tahu  untuk anda kelihatan awesome dan stylo bila pakai t-shirt design adalah mengetahui bila dan di mana ia adalah sesuai untuk anda mengenakan corak atau gambar pada t-shirt design tu.Banyak tempat yang akan anda pergi dalam sehari kan??Mungkin ke market , mall , laundry , membawang kat kedai kopi dan sebagainya. Jadi sekurang kurangnya warna dan corak t-shirt design tu kena lah sesuai macam warna yang cerah dan corak atau gambar pada t-shirt yang sekadar minimum atau tidak terlalu besar. T-shirt design adalah pilihan yang paling sesuai untuk kegunaan sehari hari.

RICO APPAREL adalah syarikat yang menawarkan servis printing baju sublimation.Anda boleh menempah t-shirt design dengan idea anda sendiri serta tiada limit corak atau gambar mengikut kehendak anda.

 

2.Memahami bentuk badan anda.

t-shirt design

*Ini adalah size chart atau carta ukuran saiz t-shirt design di RICO APPAREL sehingga SAIZ 7XL!!!! YE

 

Tak semua orang ada bentuk badan yang sado macam Chris Hemsworth,Dwayne Johnson dan Henry Cavill. Orang yang bertubuh biasa seperti kita ni betul ke

 

tak kan nampak hebat bila pakai t-shirt design?Mestilah tidak. Tapi anda kena tahu jenis badan anda sendiri untuk jadi ukuran anda apabila mencari corak atau gambar t-shirt  yang sesuai dengan badan anda . Realitinya adalah bahawa t-shirt design tidak akan nampak sempurna untuk semua bentuk saiz dan badan.

 

t-shirt design

*t-shirt design

Kalau anda seorang lelaki yang mempunyai tubuh badan yang agak besar, anda mungkin tahu  bahagian tengah badan anda, yang mana t-shirt tak dapat sembunyikan dengan baik. Pastu bila anda berada di sebelah orang yang kurus, t-shirt mungkin akan menonjolkan kebarangkalian lengan dan bahagian atas badan anda. Inilah sebab kenapa kita kata  lelaki yang kerap bersenam dekat gim akan menjadikan mereka kelihatan hebat dengan memakai t-shirt.

Anda suka bersukan tapi tiada baju sukan yang sesuai kerana anda bersaiz besar?? JANGAN KHUATIR.. RICO APPAREL adalah pilihan yang terbaik bagi anda untuk menyediakan sportswear bersaiz besar yang selesa dan berkualiti. PILIHAN SAIZ SEHINGGA SAIZ 7XL ! ! !  (boleh refer size chart t-shirt design diatas ye).

3.Memilih gaya yang tepat

Anda tahu ke mengenai “less is more”??Tapi tak selalu berlaku pada pakaian. “MORE” kadang-kadang menjadi keperluan untuk t-shirt anda, walaupun hanya beberapa inci extra kain pada garis leher. Ini yang memberi anda pilihan antara V-neck dan round neck. V-necks adalah lebih sesuai untuk kaum lelaki, memandangkan potongan V menekankan kawasan dada. Ia akan menambah ketinggian leher anda dan mengimbangi bahagian lain.

Apa yang menarik tentang t-shirt v-neck ni adalah bahawa potongan V dapat menjadikan tubuh anda lebih tegang dan lebih nipis. Oleh itu, anda yang berbadan besar mesti kena ada t-shirt v-neck di dalam almari baju anda.

Round neck pula adalah pilihan yang lebih baik untuk lelaki yang mempunyai kerangka nipis. Memandangkan round neck tidak mendedahkan leher anda, Round neck kurang menarik perhatian pada bahagian atas badan anda. Jadi anda yang berbadan kurus amat sesuai untuk memakai t-shirt design round neck.

 

 

 

 

t-shirt design

Di RICO APPAREL juga ada pelbagai jenis kolar untuk t-shirt design antaranya :

  • Round neck
  • Piece Round Neck
  • V-Neck
  • 2 Piece V-Neck
  • Polo
  • Polo Collar Hidden Button
  • Mandarin Collar Button
  • Mandarin Collar Hidden Button
  • Mandarin Collar Zip 5 Inch
  • Polo V-Neck
  • Polo Round Neck

 

4.Pilih warna t-shirt design yang sesuai dengan anda

t-shirt design
t-shirt design
t-shirt design

*Meriah betul eh baju team netball dorang ni . Siapa suka design colourful macam ni . Thank youu  team Netball SABGS Muar order t-shirt dsign dengan RICO APPAREL

Lelaki kena pandai memilih warna terutama sekali dalam pemilihan warna gelap atau neutral. Warna warna ini amat sesuai untuk pelbagai jenis kulit. Kurangkan atau kalau boleh elakkan memilih senarai warna di bawah jika anda berasa ragu-ragu.

  • Hitam: Warna hitam adalah warna kombinasi yg sesuai untuk t-shirt pelbagai jenis warna. Perlu diketahui bahawa t-shirt hitam mungkin pudar lebih cepat.
  • Grey: Kelabu (terutama kelabu heather) memberi anda kebebasan untuk menjadi lebih cerah atau lebih gelap dari segi keseluruhan pakaian. Ia juga meningkatkan gambaran fizikal tubuh anda.
  • Navy: Biru navy lebih baik daripada hitam pada waktu siang. Warna ini juga berfungsi untuk kelihatan monochrome apabila anda matching kan t-shirt design anda bersama seluar jeans gelap baru nampak hipster sikit kan..
  • Putih: T-shirt putih kosong adalah yang paling perfect jika digabungkan dengan t-shirt design bentuk kolar v-neck di luar dan t-shirt putih kosong bentuk round neck di dalam.

RICO APPAREL akan bagi anda kuasa sepenuhnya dalam memilih pelbagai warna yang anda berkenan untuk diletakkan pada t-shirt design yang anda tempah. Tiada had warna ye.

 

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

 

sharing is caring..

EVENT LEBIH WOWW DENGAN T-SHIRT CUSTOM

sharing is caring..

Korang biasa tengok T-shirt custom tu ada kat mana??  Biasa kalau kita tengok mesti dekat Mall,masa tengok wayang takpun ada event penting, ada je orang pakai t-shirt custom ni pergi aktiviti beriadah dengan family,jogging dekat taman taman.

Berikut adalah beberapa event yang menarik di mana tshirt custom menjadi pilihan utama!

custom

*Haa kalau kita gayakan t-shirt custom ni kann nampak lebih menarik!

1.Sambutan Hari Lahir

Semua orang mestilah nak sambut hari jadi seseorang kan terutama ahli keluarga kita.Tak kiralah tua atau muda.Sambutan hari lahir ni tak perlulah sambut besar besaran ikut kemampuan masing masing.janji dapat wujudkan kenangan tu.Nak lagi best kalau kita tempah t-shirt custom untuk ahli keluarga/kawan kawan,lagi nampak menarik kan.

Sebab buat t-shirt custom ni kita boleh je letak gambar,ayat,atau apa-apa sahaja. Nama pun t-shirt customkan.

custom
custom
custom
custom

*Tengoklah t-shirt custom  reunion dorang, lain dari yang lain kan sebab pakai baju sublimation. Tak pernah pernah orang buat t-shirt custom background gambar sekolah sampai masuk NEW STARITS TIME. Gila gempakkan. Terima kasih tuan othman zakaria kerana menempah dengan kami cenderamata untuk Reunion Class 79 Maktab Sultan Abu Bakar JB. 

2.Reunion Kelas
Dulu masa sekolah mesti kita tak sabar nak habis sekolah cepat.Konon lepas sekolah tu semuanya best.Tapi nanti moment moment dekat sekolah,dekat kelaslah yang kita rindu.Dah habis sekolah mestilah nak buat reunion kelas kan.Yelah dan buat reunion mesti kena buat t-shirt.Nak dijadikan kenangan katanya.

Nak lagi best kalau kita design sendiri t-shirt cistom tu. Nak warna apa, nak letak logo dekat mana.Takpun letak muka masing masing dekat t-shirt tu.Baru lah lain dari yang lain t-shirt custom tu.

custom
custom
custom
custom

*Salah satu contoh t-shirt custom yang kami buat untuk event.Terima Kasih Tuan Frederick order 370 pcs baju dan bip number untuk event Bintulu Medic Run ..Cantikkan baju dorang .Kena lah pakai baju cantik-cantik baru semangat nak lari kan. 

3.Majlis pengumpulan dana/Charity Event

Sekarang rata rata semua masyarakat suka join event event.Contohnya event maraton untuk kumpul dana anak anak kurang bernasib baik.Ada yang buat event kesedaran kanser dan macam macam lagi.Selalunya,event event macam ni mesti kena buat t-shirt custom.Sebab apa?Sebab kalau kita pakai t-shirt tu barulah lebih bersemangat.

Lepas pakai t-shirt custom tu kita pun akan tarik perhatian orang ramai untuk sama sama join event tu sekaligus dapat meninggalkan kesan yang besar dekat orang lain.

 

custom
custom
custom
custom

*Nampak stylo kan t-shirt custom Family Day dorang ni….

4.Family Day

Rata rata sekarang ni orang suka buat family day.Nak eratkan lagi hubungan dengan keluarga kan.Tak kan masa raya je dapat berkumpul ramai ramai.Sebab masing masing pun sibuk.

Itulah sebab adanya event seperti family day! boleh bercuti dengan yang tersayang,buat aktiviti yang menyeronokkan.Rasa macam tak lengkap kan kalau buat family day tapi tak buat t-shirt sedondon.Kalau pakai t-shirt custom untuk semua ahli keluarga mesti lagi sronok lagi bertambah eratlah hubungan kasih sayang dan kekeluargaan tu.

Rico Apparel antara syarikat di luar sana yang menawarkan perkhidmatan t-shirt custom dan sublimation. Anda boleh meminta untuk membuat design yang unik dan menyeronokkan untuk meletakkannya ke dalam t-shirt custom anda.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..

KELEBIHAN PRINTING JERSI SUBLIMATION

sharing is caring..
jersi
jersi-

Pemilihan jersi sublimation sudah menjadi trend bagi rakyat Malaysia sebagai pakaian untuk bersukan walhal juga secara santai. Pemakaian jersi sublimation menjadi pilihan rakyat Malaysia bermula rancak pada beberapa tahun sebelum ini.

Kenapa jersi sublimation menjadi pilihan rakyat Malaysia?

Kami akan kongsikan beberapa kelebihan dari sudut teknik printing sublimation dan material kain jersi.

Dari segi teknik sublimation printing, ia mempunyai ciri-ciri Khas  dari segi full color printing, design sublimation yang nampak lebih unik & harga lebih murah berbanding printing baju secara full body dengan menggunakan teknik silkscreen.

1. Full Color Printing
Jika sebelum ini kita biasa melihat cetakan dengan teknik silkscreen di merata–rata tempat. Peniaga akan mengatakan semakin banyak warna semakin tinggi kos pembuatan kerana setiap warna memerlukan blok/stencil berbeza.

Kelebihan teknik sublimation printing ini adalah tiada had warna kerana teknik printing ini dicetak secara digital. Kebanyakan mesin printing sublimation selalunya akan dicetak menggunakan ink CMYK. Warna–warna ink akan digabungkan untuk menghasilkan lebih banyak gamut warna atau ruangan hasil warna yang lebih luas.

jersi round
jersi belakang

2. Design Sublimation Unik
Ia menjadi lebih unik kerana design dapat dihasilkan dan mencetak jersi secara menyeluruh. Setiap bahagian jersi, depan, belakang & lengan dapat di custom mengikut kehendak pelanggan itu sendiri. Ini menjadikan jersi sublimation lebih unik dan nampak lebih istimewa.

Oleh kerana kaedah printing sebelum ini dicetak menggunakan blok/stencil yang akan menghadkan kedudukan dan ruang untuk baju di print. Kaedah printing sublimation pula tiada had kedudukan dan ruang untuk baju di print. Ia menjadikan had design melangkaui imaginasi.

3. Harga Murah
Berbanding dengan kaedah printing yang lain contohnya seperti kaedah silkscreen . Kos mungkin lebih murah tetapi terdapat beberapa halangan dari segi bilangan warna dan kedudukan printing. Semakin banyak warna, semakin tinggi kos printing silkscreen. Manakala sublimation printing tiada had warna dan mampu dihasilkan tanpa memerlukan MOQ (Minimum Order Quantity). Jika dibandingkan kemampuan printing sublimation yang tiada had warna, menjadikan kaedah ini lebih murah berbanding kaedah lain seperti silkscreen.

4. Rasa Lebih Selesa
Paling ketara, bila dipegang anda tidak akan rasa seperti dicetak kerana ink telah meresap kedalam kain/fabrik.

Bagaimana proses ini berlaku?

Secara umumnya ink dalam bentuk solid apabila dipanaskan bertukar menjadi gas dan meresap kedalam kain atau fabrik. Maka terbentuklah ikatan kimia antara ink dan kain/fabrik.

 

jersi
jersi
jersi3
jersi

Kelebihan – kelebihan ini amat memberi kesan kepada si pemakainya. Memang patutlah printing sublimation ini diminati oleh ramai orang. Memakai jersi sublimation ini membuatkan si pemakai nampak unik serta design sublimation ini yang direka khas memperlihatkan hanya si pemakai sahaja yang memakai design jersi ini di dunia dan juga mempunyai pelbagai warna.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

BAGAIMANA PROSES PEMBUATAN BAJU SUBLIMATION RICO APPAREL

sharing is caring..
rico family

Orait entry kali ni kami kongsikan pula proses team production RICO APPAREL dalam menghasilkan produk kami iaitu baju sublimation daripada  proses design sehingga ke proses jahitan serta kekemasan..

SELAMAT MENONTON ! ! !

 

 

ANDA SUDAH SELESAI MENONTON ? ? ? ?

JIKA  ANDA BERMINAT UNTUK MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI ATAU MENGETAHUI KETERANGAN LANJUT BERKENAAN BAJU SUBLIMATION? ? ?

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..

REVIEW CUSTOMERS

sharing is caring..

KAMI MEMAPARKAN BEBERAPA REVIEW BAJU SUBLIMATION LIMITED EDITION DARIPADA PELANGGAN PELANGGAN YANG PERNAH MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI …..

IPSC14
IPSC12
IPSC11

ISKANDAR  SHOOTING

 

FELDA
FELDA2
FELDA-GUA-MUSANG
FELDA1

WARGA FELDA  GUA MUSANG

 

SA
S-1
SAFETY
SA1

CREW SAFETY

 

43706413_2267621586798980_1921577748438974464_n
43687704_2267621573465648_5218730464046481408_n
43687677_2267621580132314_2894257802258153472_n
43787702_2267621600132312_993638892928237568_n

 IKM BESUT TERENGGANU

 

21743067_1632661496752153_7057753128625784193_n
21765193_1632661533418816_5597304316341724069_n
21752351_1632661576752145_7811255796264263302_n
21743351_1632661810085455_6254983722323008306_n
21616373_1632661720085464_6069943008302749174_n
21557451_1632661690085467_3734681230618749192_n
21765319_1632661856752117_7305185043283519821_n
21558864_1632661746752128_8560020643142528369_n
21761427_1632661926752110_3352544285771630900_n
21743042_1632661783418791_1201487286262208864_n
21558566_1632661886752114_8516352119521379354_n
21557532_1632661646752138_4270675026103386591_n

 PUTRAJAYA TEAM-Runners up for Softball National Open 2017

 

42044873_2254744718086667_1119084575427919872_n
41948613_2254744764753329_5103127072767737856_n
42150015_2254744731419999_7282970838326837248_n
41951169_2254744844753321_7403385404725919744_n
41949929_2254744824753323_1452550242925805568_n

 Politeknik Kulim Kedah-Kejohanan Liga Sofbol 2018 Politeknik Malaysia

 

20882378_2022841544610320_7359387052601650010_n
20953562_2022841561276985_8584515166296158657_n
20953048_2022841474610327_1942002120096199129_n
20953562_2022841561276985_8584515166296158657_n
20915392_2022841444610330_6052534093088839908_n
20953715_2022841481276993_3208625443868636675_n
20882207_2022841611276980_6969660249191329248_n

 Pirates Sofbol Johor-Tournament ORA FASTPITCH GAMES 2017

 

 

ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI DAN INGINKAN KETERANGAN LEBIH LANJUT? ? ?

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..
Scroll To Top