blog rico sports

BAJU KORPORAT DAN KEMEJA SUBLIMATION BY RICO APPAREL

sharing is caring..
ANDA NAK TEMPAH BAJU KORPORAT DAN BAJU KEMEJA?
YG BOLEH CUSTOM MADE DESIGN?
DESIGN CIPTAAN ANDA SENDIRI?
BOLEH REQUEST UNTUK MUSLIMAH?
Kemeja guna MICROFIBER EYELET?
BOSAN DENGAN DESIGN READY MADE???
NAK KEMEJA DAN BAJU KORPORAT ANDA LAIN DARI YANG LAIN??

 

 

baju korporat1
baju korporat2

Nah Admin share baju korporat sublimation …Customer staff dari Unit Sukan UPSI…Design Customm ok!!! Mengikut citarasa pelanggan…..Harga??? sama mcm baju readymade…Kalau da bosan dgn design readymade y samaaa jee..haa meh try sini
Kualiti???Kain sejukkkk dan sedapp
Material polysoft

Kami di RICO APPAREL ada jawapan untuk semua pertanyaan diatas tu. RICO APPAREL  menawarkan pilihan baju korporat dan kemeja custom made serta pilihan ready made  dan paling penting exclusive untuk anda. Anda boleh memilih jenis fabrik dan design custom-made untuk kemeja dan baju korporat anda mengikut citarasa anda. MENARIK KAN???

 

Sebelum itu,kami akan bercerita sedikit mengenai syarikat kami.

RICO FAMILY ENTERPRISE adalah jenama pakaian yang membantu ATLIT dan ANDA yang mempunyai GAYA HIDUP AKTIF untuk tampil dengan lebih selesa dan berbeza dari rekagrafik yang sedia ada. Tidak seperti jenama pakaian yang lain, RICO APPAREL memberikan fabrik pakaian yang berkualiti tinggi, lembut dan mempunyai daya ketahanan yang tinggi.

Terdapat pelbagai jenis kain yang popular atau biasa digunakan di dalam industri pembuatan baju. Dengan kemajuan teknologi sekarang ini, terdapat pelbagai pilihan bagi memenuhi keperluan pelanggan. Berdasarkan pengalaman, lebih 70% pelanggan yang nak buat baju tidak tahu jenis kain yang hendak dipilih. Adalah menjadi tanggung jawab sosial kami untuk berkongsi maklumat asas berkaitan pekara ini terutama untuk tajuk kita entry kali ni berkenaan baju korporat dan kemeja.

korporat 12
korporat13
korporat

Ini dia baju team Rengit dart..Haa berapi-rapi tau baju dieorang …Thank you Tuan Muhammad Hanafi order baju corporate sublimation dengan kami…Jangan main-main tauu diaorang nie dapat masuk Johore Closed Darts Championship 2018 okay..Siapa yang nak champion juga kena lah sarung baju Rico.

Pemilihan jenis kain yang betul akan menghasilkan kualiti printing yang lebih baik. Sebelum membuat keputusan untuk membuat tempahan baju, adalah lebih baik customer berbincang jenis kain dengan syarikat printing terlebih dahulu yang mana hasilnya adalah “ Win-Win Situation”.

Seterusnya kami akan menerangkan jenis fabrik yang kami gunakan untuk membuat baju korporat dan kemeja anda  antaranya  microfiber dan polysoft.

MICROFIBER

Anda dah tengok banyak jenis fabrik ni di mana-mana, dari pakaian sukan hingga ke tuala – tetapi apa itu microfiber, betul? Dan apa yang menjadikannya serba boleh? ‘Microfiber’ merujuk kepada serat sintetik yang sangat nipis, ia lebih halus daripada sehelai sutera (iaitu kira-kira seperlima diameter rambut manusia). Microfiber  berbeza-beza dalam sifat-sifat yang bergantung kepada gentian yang dihasilkan. Ini menghasilkan fabrik yang sangat mudah disesuaikan dengan banyak kelebihan terhadap bahan tenunan semulajadi.

Kelebihan Mikrofiber

Seperti semua jenis fabrik lain, microfiber juga ada kelebihan tersendiri. Fleksibiliti microfiber menjadikannya fabrik yang sangat serba boleh dan sangat berfaedah, yang boleh disesuaikan dengan keperluan anda

  • Mudah dibersihkan
  • Lembut ke sentuhan
  • Ringan
  • Kalis air
  • Menyerap air
  • Tahan lama jika dijaga dengan betul

 

POLYSOFT

Polysoft adalah fabrik yang kebanyakannya digunakan untuk membuat baju korporat. Fabrik ni amat sesuai untuk membuat baju korporat dan kemeja kerana ianya kuat dan tahan kusut. Malahan baju korporat jenis ini dapat mengekalkan bentuk pakaian dengan agak baik. Fabrik ini dicampur dengan kapas untuk membantu mengekalkan bentuk dan mencegah dari kedutan dimana menjimatkan masa untuk seterika baju. Di samping itu fabrik jenis polysoft ini juga sangat mudah dicuci. Ia agak lembut dan licin. Baju korporat dan kemeja daripada fabrik ini juga amat sesuai untuk aktiviti di luar pejabat.

korporat
korporat
korporat
korporat
korporat
korporat
korporat

Tahniah kepada saj ranhill sdn. bhd..johan kawad merdeka daerah Batu Pahat 2018….terima kasih kerana menempah kemeja custom made dan mempercayai Rico Family Ent. Ini dia kami supply kemeja full sublimation buat kontijen kawad SAJ RANHILL SDN BHD. Baju korporat sublimation kami juga  mendapat sambutan yang baik daripada customer.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

T-SHIRT DESIGN MENJADIKAN PENAMPILAH ANDA BERTAMBAH AWESOME

sharing is caring..

T-shirt design adalah  sangat popular untuk industri kreatif. Sama ada anda seorang ilustrator, seni grafik, idea untuk meletakkan corak pada t-shirt design anda boleh menjadi sangat menarik.Zaman sekarang ni t-shirt design memang menjadi trendy dalam kalangan rakyat malaysia.

t-shirt design

*T-shirt design Gang maritim malaysia dari sarawak .Terima kasih Lt.M MOHAMAD ZAMIR ZAKWAN kerana sudi menempah t-shirt design dengan Rico Apparel

Berikut adalah beberapa tips untuk anda kelihatan awesome dan stylo dengan memakai t-shirt design :

 

1-Tumpukan pada tempat yang akan anda pergi.

Perkara pertama yang anda perlu tahu  untuk anda kelihatan awesome dan stylo bila pakai t-shirt design adalah mengetahui bila dan di mana ia adalah sesuai untuk anda mengenakan corak atau gambar pada t-shirt design tu.Banyak tempat yang akan anda pergi dalam sehari kan??Mungkin ke market , mall , laundry , membawang kat kedai kopi dan sebagainya. Jadi sekurang kurangnya warna dan corak t-shirt design tu kena lah sesuai macam warna yang cerah dan corak atau gambar pada t-shirt yang sekadar minimum atau tidak terlalu besar. T-shirt design adalah pilihan yang paling sesuai untuk kegunaan sehari hari.

RICO APPAREL adalah syarikat yang menawarkan servis printing baju sublimation.Anda boleh menempah t-shirt design dengan idea anda sendiri serta tiada limit corak atau gambar mengikut kehendak anda.

 

2.Memahami bentuk badan anda.

t-shirt design

*Ini adalah size chart atau carta ukuran saiz t-shirt design di RICO APPAREL sehingga SAIZ 7XL!!!! YE

 

Tak semua orang ada bentuk badan yang sado macam Chris Hemsworth,Dwayne Johnson dan Henry Cavill. Orang yang bertubuh biasa seperti kita ni betul ke

 

tak kan nampak hebat bila pakai t-shirt design?Mestilah tidak. Tapi anda kena tahu jenis badan anda sendiri untuk jadi ukuran anda apabila mencari corak atau gambar t-shirt  yang sesuai dengan badan anda . Realitinya adalah bahawa t-shirt design tidak akan nampak sempurna untuk semua bentuk saiz dan badan.

 

t-shirt design

*t-shirt design

Kalau anda seorang lelaki yang mempunyai tubuh badan yang agak besar, anda mungkin tahu  bahagian tengah badan anda, yang mana t-shirt tak dapat sembunyikan dengan baik. Pastu bila anda berada di sebelah orang yang kurus, t-shirt mungkin akan menonjolkan kebarangkalian lengan dan bahagian atas badan anda. Inilah sebab kenapa kita kata  lelaki yang kerap bersenam dekat gim akan menjadikan mereka kelihatan hebat dengan memakai t-shirt.

Anda suka bersukan tapi tiada baju sukan yang sesuai kerana anda bersaiz besar?? JANGAN KHUATIR.. RICO APPAREL adalah pilihan yang terbaik bagi anda untuk menyediakan sportswear bersaiz besar yang selesa dan berkualiti. PILIHAN SAIZ SEHINGGA SAIZ 7XL ! ! !  (boleh refer size chart t-shirt design diatas ye).

3.Memilih gaya yang tepat

Anda tahu ke mengenai “less is more”??Tapi tak selalu berlaku pada pakaian. “MORE” kadang-kadang menjadi keperluan untuk t-shirt anda, walaupun hanya beberapa inci extra kain pada garis leher. Ini yang memberi anda pilihan antara V-neck dan round neck. V-necks adalah lebih sesuai untuk kaum lelaki, memandangkan potongan V menekankan kawasan dada. Ia akan menambah ketinggian leher anda dan mengimbangi bahagian lain.

Apa yang menarik tentang t-shirt v-neck ni adalah bahawa potongan V dapat menjadikan tubuh anda lebih tegang dan lebih nipis. Oleh itu, anda yang berbadan besar mesti kena ada t-shirt v-neck di dalam almari baju anda.

Round neck pula adalah pilihan yang lebih baik untuk lelaki yang mempunyai kerangka nipis. Memandangkan round neck tidak mendedahkan leher anda, Round neck kurang menarik perhatian pada bahagian atas badan anda. Jadi anda yang berbadan kurus amat sesuai untuk memakai t-shirt design round neck.

 

 

 

 

t-shirt design

Di RICO APPAREL juga ada pelbagai jenis kolar untuk t-shirt design antaranya :

  • Round neck
  • Piece Round Neck
  • V-Neck
  • 2 Piece V-Neck
  • Polo
  • Polo Collar Hidden Button
  • Mandarin Collar Button
  • Mandarin Collar Hidden Button
  • Mandarin Collar Zip 5 Inch
  • Polo V-Neck
  • Polo Round Neck

 

4.Pilih warna t-shirt design yang sesuai dengan anda

t-shirt design
t-shirt design
t-shirt design

*Meriah betul eh baju team netball dorang ni . Siapa suka design colourful macam ni . Thank youu  team Netball SABGS Muar order t-shirt dsign dengan RICO APPAREL

Lelaki kena pandai memilih warna terutama sekali dalam pemilihan warna gelap atau neutral. Warna warna ini amat sesuai untuk pelbagai jenis kulit. Kurangkan atau kalau boleh elakkan memilih senarai warna di bawah jika anda berasa ragu-ragu.

  • Hitam: Warna hitam adalah warna kombinasi yg sesuai untuk t-shirt pelbagai jenis warna. Perlu diketahui bahawa t-shirt hitam mungkin pudar lebih cepat.
  • Grey: Kelabu (terutama kelabu heather) memberi anda kebebasan untuk menjadi lebih cerah atau lebih gelap dari segi keseluruhan pakaian. Ia juga meningkatkan gambaran fizikal tubuh anda.
  • Navy: Biru navy lebih baik daripada hitam pada waktu siang. Warna ini juga berfungsi untuk kelihatan monochrome apabila anda matching kan t-shirt design anda bersama seluar jeans gelap baru nampak hipster sikit kan..
  • Putih: T-shirt putih kosong adalah yang paling perfect jika digabungkan dengan t-shirt design bentuk kolar v-neck di luar dan t-shirt putih kosong bentuk round neck di dalam.

RICO APPAREL akan bagi anda kuasa sepenuhnya dalam memilih pelbagai warna yang anda berkenan untuk diletakkan pada t-shirt design yang anda tempah. Tiada had warna ye.

 

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

 

sharing is caring..

EVENT LEBIH WOWW DENGAN T-SHIRT CUSTOM

sharing is caring..

Korang biasa tengok T-shirt custom tu ada kat mana??  Biasa kalau kita tengok mesti dekat Mall,masa tengok wayang takpun ada event penting, ada je orang pakai t-shirt custom ni pergi aktiviti beriadah dengan family,jogging dekat taman taman.

Berikut adalah beberapa event yang menarik di mana tshirt custom menjadi pilihan utama!

custom

*Haa kalau kita gayakan t-shirt custom ni kann nampak lebih menarik!

1.Sambutan Hari Lahir

Semua orang mestilah nak sambut hari jadi seseorang kan terutama ahli keluarga kita.Tak kiralah tua atau muda.Sambutan hari lahir ni tak perlulah sambut besar besaran ikut kemampuan masing masing.janji dapat wujudkan kenangan tu.Nak lagi best kalau kita tempah t-shirt custom untuk ahli keluarga/kawan kawan,lagi nampak menarik kan.

Sebab buat t-shirt custom ni kita boleh je letak gambar,ayat,atau apa-apa sahaja. Nama pun t-shirt customkan.

custom
custom
custom
custom

*Tengoklah t-shirt custom  reunion dorang, lain dari yang lain kan sebab pakai baju sublimation. Tak pernah pernah orang buat t-shirt custom background gambar sekolah sampai masuk NEW STARITS TIME. Gila gempakkan. Terima kasih tuan othman zakaria kerana menempah dengan kami cenderamata untuk Reunion Class 79 Maktab Sultan Abu Bakar JB. 

2.Reunion Kelas
Dulu masa sekolah mesti kita tak sabar nak habis sekolah cepat.Konon lepas sekolah tu semuanya best.Tapi nanti moment moment dekat sekolah,dekat kelaslah yang kita rindu.Dah habis sekolah mestilah nak buat reunion kelas kan.Yelah dan buat reunion mesti kena buat t-shirt.Nak dijadikan kenangan katanya.

Nak lagi best kalau kita design sendiri t-shirt cistom tu. Nak warna apa, nak letak logo dekat mana.Takpun letak muka masing masing dekat t-shirt tu.Baru lah lain dari yang lain t-shirt custom tu.

custom
custom
custom
custom

*Salah satu contoh t-shirt custom yang kami buat untuk event.Terima Kasih Tuan Frederick order 370 pcs baju dan bip number untuk event Bintulu Medic Run ..Cantikkan baju dorang .Kena lah pakai baju cantik-cantik baru semangat nak lari kan. 

3.Majlis pengumpulan dana/Charity Event

Sekarang rata rata semua masyarakat suka join event event.Contohnya event maraton untuk kumpul dana anak anak kurang bernasib baik.Ada yang buat event kesedaran kanser dan macam macam lagi.Selalunya,event event macam ni mesti kena buat t-shirt custom.Sebab apa?Sebab kalau kita pakai t-shirt tu barulah lebih bersemangat.

Lepas pakai t-shirt custom tu kita pun akan tarik perhatian orang ramai untuk sama sama join event tu sekaligus dapat meninggalkan kesan yang besar dekat orang lain.

 

custom
custom
custom
custom

*Nampak stylo kan t-shirt custom Family Day dorang ni….

4.Family Day

Rata rata sekarang ni orang suka buat family day.Nak eratkan lagi hubungan dengan keluarga kan.Tak kan masa raya je dapat berkumpul ramai ramai.Sebab masing masing pun sibuk.

Itulah sebab adanya event seperti family day! boleh bercuti dengan yang tersayang,buat aktiviti yang menyeronokkan.Rasa macam tak lengkap kan kalau buat family day tapi tak buat t-shirt sedondon.Kalau pakai t-shirt custom untuk semua ahli keluarga mesti lagi sronok lagi bertambah eratlah hubungan kasih sayang dan kekeluargaan tu.

Rico Apparel antara syarikat di luar sana yang menawarkan perkhidmatan t-shirt custom dan sublimation. Anda boleh meminta untuk membuat design yang unik dan menyeronokkan untuk meletakkannya ke dalam t-shirt custom anda.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..

KELEBIHAN PRINTING JERSI SUBLIMATION

sharing is caring..
jersi
jersi-

Pemilihan jersi sublimation sudah menjadi trend bagi rakyat Malaysia sebagai pakaian untuk bersukan walhal juga secara santai. Pemakaian jersi sublimation menjadi pilihan rakyat Malaysia bermula rancak pada beberapa tahun sebelum ini.

Kenapa jersi sublimation menjadi pilihan rakyat Malaysia?

Kami akan kongsikan beberapa kelebihan dari sudut teknik printing sublimation dan material kain jersi.

Dari segi teknik sublimation printing, ia mempunyai ciri-ciri Khas  dari segi full color printing, design sublimation yang nampak lebih unik & harga lebih murah berbanding printing baju secara full body dengan menggunakan teknik silkscreen.

1. Full Color Printing
Jika sebelum ini kita biasa melihat cetakan dengan teknik silkscreen di merata–rata tempat. Peniaga akan mengatakan semakin banyak warna semakin tinggi kos pembuatan kerana setiap warna memerlukan blok/stencil berbeza.

Kelebihan teknik sublimation printing ini adalah tiada had warna kerana teknik printing ini dicetak secara digital. Kebanyakan mesin printing sublimation selalunya akan dicetak menggunakan ink CMYK. Warna–warna ink akan digabungkan untuk menghasilkan lebih banyak gamut warna atau ruangan hasil warna yang lebih luas.

jersi round
jersi belakang

2. Design Sublimation Unik
Ia menjadi lebih unik kerana design dapat dihasilkan dan mencetak jersi secara menyeluruh. Setiap bahagian jersi, depan, belakang & lengan dapat di custom mengikut kehendak pelanggan itu sendiri. Ini menjadikan jersi sublimation lebih unik dan nampak lebih istimewa.

Oleh kerana kaedah printing sebelum ini dicetak menggunakan blok/stencil yang akan menghadkan kedudukan dan ruang untuk baju di print. Kaedah printing sublimation pula tiada had kedudukan dan ruang untuk baju di print. Ia menjadikan had design melangkaui imaginasi.

3. Harga Murah
Berbanding dengan kaedah printing yang lain contohnya seperti kaedah silkscreen . Kos mungkin lebih murah tetapi terdapat beberapa halangan dari segi bilangan warna dan kedudukan printing. Semakin banyak warna, semakin tinggi kos printing silkscreen. Manakala sublimation printing tiada had warna dan mampu dihasilkan tanpa memerlukan MOQ (Minimum Order Quantity). Jika dibandingkan kemampuan printing sublimation yang tiada had warna, menjadikan kaedah ini lebih murah berbanding kaedah lain seperti silkscreen.

4. Rasa Lebih Selesa
Paling ketara, bila dipegang anda tidak akan rasa seperti dicetak kerana ink telah meresap kedalam kain/fabrik.

Bagaimana proses ini berlaku?

Secara umumnya ink dalam bentuk solid apabila dipanaskan bertukar menjadi gas dan meresap kedalam kain atau fabrik. Maka terbentuklah ikatan kimia antara ink dan kain/fabrik.

 

jersi
jersi
jersi3
jersi

Kelebihan – kelebihan ini amat memberi kesan kepada si pemakainya. Memang patutlah printing sublimation ini diminati oleh ramai orang. Memakai jersi sublimation ini membuatkan si pemakai nampak unik serta design sublimation ini yang direka khas memperlihatkan hanya si pemakai sahaja yang memakai design jersi ini di dunia dan juga mempunyai pelbagai warna.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

CARA MENYERLAH DIRI DI TEMPAT KERJA

sharing is caring..
rico family
1. SENTIASA BERSEDIA BERKONGSI IDEA DAN CADANGAN

Mulakan berkenaan bidang kerja sendiri — cadangkan cara  ia dapat dilakukan dengan lebih cekap. Walaupun pengurus anda menghalangnya,tetap teruskan berusaha. Ia akan menunjukkan anda seorang pekerja yang dinamik.

Image result for leader

2. MENJADI PEMIMPIN DALAM MESYUARAT

Dalam setiap mesyuarat, ada pemimpin dan pengikut. As a leader,anda mestilah memberi sumbangan idea yang bertahap tinggi. Pihak pengurusan akan mengambil perhatian kepada para penyumbang idea memandangkan cadangan-cadangan mereka akan memanfaatkan organisasi.

 

3. LAKUKAN PERKARA MELEPASI BATAS BIDANG KERJA

Umpama jika anda bekerja di bahagian khidmat pelanggan dan seseorang pelanggan memerlukan bantuan, berikan pertolongan melampaui skop kerja anda untuk memastikan pelanggan berpuas hati. Pelanggan akan memberi pujian kepada syarikat yang memberi perkhidmatan yang terbaik. Suatu masa, pengurus anda pasti mendengar berita tentang khidmat pelanggan anda yang cemerlang itu.

Image result for helpful

4. AMALKAN SIFAT SUKA MENOLONG

Antara cara untuk mengeratkan hubungan dengan rakan sekerja dan pengurus adalah dengan mempraktikkan sifat suka menolong. Dalam menolong mereka, anda juga mungkin memperoleh kemahiran baharu di luar bidang kerja anda.

Image result for proactive

5. BERSIFAT PROAKTIF

Bersedia menyelesaikan masalah yang mungkin akan dihadapi dengan adanya perancangan masa depan. Fikirkan cadangan untuk menyelesaikan masalah-masalah ini supaya anda dapat mengagumkan rakan sekerja dengan kemampuan anda melihat jauh dan menyediakan penyelesaian bagi masalah tersebut.

6. MULAKAN SESUATU USAHA

Sentiasa mulakan sesuatu usaha contohnya mengemaskan tempat selepas jamuan makan di pejabat atau membuat cadangan untuk aktiviti tahunan hari pekerja. Usaha anda akan menambah nilai diri anda dan menjadi contoh serta ikutan kepada rakan sejawat dan membayangkan sikap positif anda.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

BAGAIMANA PROSES PEMBUATAN BAJU SUBLIMATION RICO APPAREL

sharing is caring..
rico family

Orait entry kali ni kami kongsikan pula proses team production RICO APPAREL dalam menghasilkan produk kami iaitu baju sublimation daripada  proses design sehingga ke proses jahitan serta kekemasan..

SELAMAT MENONTON ! ! !

 

 

ANDA SUDAH SELESAI MENONTON ? ? ? ?

JIKA  ANDA BERMINAT UNTUK MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI ATAU MENGETAHUI KETERANGAN LANJUT BERKENAAN BAJU SUBLIMATION? ? ?

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..

APA YANG ANDA PERLU ADA UNTUK MELAKUKAN PROSES PRINTING BAJU SUBLIMATION

sharing is caring..
0060291_epson-surecolor-f6200-44in-production-edition-printer_400
ST4050-2
A3-size-sublimation-paper-for-use-with.jpg_350x350

Antaranya adalah printer bersama dye sublimation ink, mesin heat press untuk barangan rata dan bulat serta sublimation paper.

SUBLIMATION INK

Jadi apa yang istimewa mengenai DYE SUBLIMATION INK? DYE SUBLIMATION INK adalah berbeza dengan INKJET INK biasa yang anda boleh beli – ia adalah formulasi pewarna berwarna yang berbeza yang digantung dalam cecair yang akan melalui printer inkjet yang standard. Pada hakikatnya boleh dikatakan bahawa ia lebih banyak pewarna daripada dakwat.

SUBLIMATION PAPER

Jika anda mencetak ke kertas kosong biasa, anda akan mendapati bahawa dakwat akan tenggelam ke dalam kertas, untuk mendapatkan hasil cetakan sublimation yang terbaik anda memerlukan kertas yang membolehkan dakwat kekal berada di permukaan kertas. Kami mengesyorkan kertas yang direka khas untuk sublimation printing , ia akan memberikan hasil yang menakjubkan.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..

REVIEW CUSTOMERS

sharing is caring..

KAMI MEMAPARKAN BEBERAPA REVIEW BAJU SUBLIMATION LIMITED EDITION DARIPADA PELANGGAN PELANGGAN YANG PERNAH MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI …..

IPSC14
IPSC12
IPSC11

ISKANDAR  SHOOTING

 

FELDA
FELDA2
FELDA-GUA-MUSANG
FELDA1

WARGA FELDA  GUA MUSANG

 

SA
S-1
SAFETY
SA1

CREW SAFETY

 

43706413_2267621586798980_1921577748438974464_n
43687704_2267621573465648_5218730464046481408_n
43687677_2267621580132314_2894257802258153472_n
43787702_2267621600132312_993638892928237568_n

 IKM BESUT TERENGGANU

 

21743067_1632661496752153_7057753128625784193_n
21765193_1632661533418816_5597304316341724069_n
21752351_1632661576752145_7811255796264263302_n
21743351_1632661810085455_6254983722323008306_n
21616373_1632661720085464_6069943008302749174_n
21557451_1632661690085467_3734681230618749192_n
21765319_1632661856752117_7305185043283519821_n
21558864_1632661746752128_8560020643142528369_n
21761427_1632661926752110_3352544285771630900_n
21743042_1632661783418791_1201487286262208864_n
21558566_1632661886752114_8516352119521379354_n
21557532_1632661646752138_4270675026103386591_n

 PUTRAJAYA TEAM-Runners up for Softball National Open 2017

 

42044873_2254744718086667_1119084575427919872_n
41948613_2254744764753329_5103127072767737856_n
42150015_2254744731419999_7282970838326837248_n
41951169_2254744844753321_7403385404725919744_n
41949929_2254744824753323_1452550242925805568_n

 Politeknik Kulim Kedah-Kejohanan Liga Sofbol 2018 Politeknik Malaysia

 

20882378_2022841544610320_7359387052601650010_n
20953562_2022841561276985_8584515166296158657_n
20953048_2022841474610327_1942002120096199129_n
20953562_2022841561276985_8584515166296158657_n
20915392_2022841444610330_6052534093088839908_n
20953715_2022841481276993_3208625443868636675_n
20882207_2022841611276980_6969660249191329248_n

 Pirates Sofbol Johor-Tournament ORA FASTPITCH GAMES 2017

 

 

ADAKAH ANDA BERMINAT UNTUK MENGGUNAKAN KHIDMAT KAMI DAN INGINKAN KETERANGAN LEBIH LANJUT? ? ?

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

TIPS MEMBINA PELAN PERNIAGAAN

sharing is caring..

 

rico family

Menjadi realistik : Anda perlu bersikap jujur dengan diri sendiri dalam membuat pelan perniagaan anda, itulah sebabnya penting untuk mempertimbangkan cabaran dan peluang perniagaan yang anda jalankan.

Menunjukkan anda seorang yang konservatif : Semua orang mengatakan mereka “konservatif” dalam rancangan perniagaan mereka, tetapi kebanyakannya tidak. Anda harus menggunakan contoh-contoh untuk menunjukkan bahawa anda konservatif dalam pendekatan dan anggaran anda.

Image result for visual
Visual yang baik : Jika ingin gunakan visual dalam pelan perniagaan anda. Grafik, carta, dan imej dapat membantu membawa konsep anda ke dalam kehidupan. Tambahan pula, ia akan membantu aliran pelan menjadi lebih baik.

Menjadi kreatif : Sertakan elemen kreatif dalam pelan perniagaan anda supaya lebih menonjol dan menarik perhatian orang. Anda boleh menggunakan templat, tetapi kena melakukan sedikit perubahan agar kelihatan berbeza dengan templat yang anda pilih. Lakukan sesuatu yang unik untuk membuat pelan anda.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

APA ITU DYE-SUBLIMATION PRINTER

sharing is caring..
4472342
dsiprodutosf6070

Dye-sublimation printer berfungsi dengan memanaskan dakwat pepejal supaya ia dapat didepositkan pada permukaan pepejal, seperti plastik atau seramik. Pencetak ini digunakan untuk mencetak foto dan kad ID, serta mencetak pada item seperti mug dan T-shirt.

Dye-sublimation printer menggunakan overcoating khas bukan hitam dengan warna dakwat standard lain, jadi pengilinan pewarna menggunakan sistem CMYO (cyan, magenta, kuning, overcoating), walaupun beberapa printer menggunakan dakwat hitam. Dakwat akan didepositkan pada permukaan satu warna pada suatu masa. Dye-sublimation printer menghasilkan nada yang berterusan berbanding dengan pencetak inkjet di mana nada boleh berubah-ubah. Ini menjadikan gambar yang dihasilkan dye-sublimation printer jauh lebih tepat daripada inkjet printer.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..
Scroll To Top