blog rico sports

KENAPA BUAT CUSTOM FOOTBALL JERSEY UNTUK PASUKAN ADALAH PERKARA SANGAT PENTING ? ? ?

sharing is caring..
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Rakyat Malaysia especiallyy lelaki sangat suka bola sepak. Ada yang suka bermain bola atau pon bermain futsal. Ada yang suka menonton bola sepak tidak kira Liga Malaysia atau Liga Perdana Inggeris dan liga eropah yang lain. Segalanya bola sehinggakan ada satu portal bola sepak diberi nama Semuanya BOLA.Jadi custom footbal jersey juga sekarang telah pun menjadi fenomena dalam dunia sukan.

custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Begitulah betapa obsesnya masyarakat kita dengan bola sepak ni !

Sebelum itu,kami akan bercerita sedikit mengenai syarikat kami.

RICO FAMILY ENTERPRISE adalah jenama pakaian yang membantu ATLIT dan ANDA yang mempunyai GAYA HIDUP AKTIF untuk tampil dengan lebih selesa dan berbeza dari rekagrafik yang sedia ada. Tidak seperti jenama pakaian yang lain, RICO APPAREL memberikan fabrik pakaian yang berkualiti tinggi, lembut dan mempunyai daya ketahanan yang tinggi.

Bagi anda yang suka bermain futsal atau bola sepak , mestilah sekurang-kurangnya sudah memiliki walau sehelai jersi. Biasanya jersi individu ini dari kelab bola sepak Malaysia, England atau Sepanyol. Masing-masing ada kelab kesayangan tersendiri.

 

Tetapi jika anda bermain bola sepak dan mempunyai team sendiri, kerap bermain dan ada kalanya bermain perlawanan persahabatan, cetak custom football jersey dengan logo sendiri adalah perkara terbaik untuk pasukan.

custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Kenapa buat jersi pasukan adalah perkara yang sangat penting?

custom football jersey

custom football jersey

 

  1. Identiti pasukan bola sepak

Orang kenal pasukan bola sepak melalui jersi yang dipakai. Jika kerap orang lihat a.k.a pasukan lawan lihat anda memakai jersi, rasa hormat (respect) kepada pasukan anda akan jadi lebih tinggi. Orang akan mula bercerita, ada nak ajak friendly sebab nampak gempak. Jersi adalah satu identiti sesebuah team bola.

custom football jersey

custom football jersey

 

2. Semangat Berpasukan Makin Meningkat

Bila ada jersi sendiri dengan cetakan nama dan logo di jersi, akan dapat naikkan semangat ketika bermain. Tak sedar masa satu jam sudah berlalu, malah masa dua jam juga dirasakan singkat. Sebab asyik bermain.

Salah satu benda paling seronok ketika bermain bola sepak bila pasukan kita berada di hadapan (dengan kelebihan jaringan). Pada masa yang sama, pasukan lawan berusaha keras nak jaringkan gol. Orang yang main bola sepak tahu perasaan ini!

 

custom football jersey

custom football jersey

 

3. Kelihatan Profesional

Sebab tu pasukan bola sepak di kelab atau negeri ada jersi seragam sendiri kerana imej professional akan ditonjolkan kepada pasukan lawan. Tidak jadi masalah pakai jersi campur-campur dalam satu pasukan. Tetapi, jika adanya custom football jersey, akan menaikkan prestij pasukan.

custom football jersey

custom football jersey

 

 4. Mudah Sertai Pertandingan

Ada jersi team bola sendiri, sangatlah mudah sebagai persiapan sebelum memasuki pertandingan. Mampu bayar yuran mahal untuk pendaftaran pertandingan tetapi tiada jersi sendiri. Apa perasaan anda? Paling takut, apa perasaan pasukan lawan kepada anda?Jadi,custom football jersey sangat memainkan peranan yang sangat penting ye.

custom football jersey
custom football jersey

 CUSTOM FOOTBALL JERSEY FROM OUR MESIR CUSTOMER

Tidak dapat dinafikan bahawa sukan bola sepak dan futsal antara sukan yang paling popular di dunia ini. Jadi RICO APPAREL tidak akan melepaskan peluang dengan mengeluarkan jersi khas untuk pencinta sukan bola sepak dan futsal.

 

Jersi yang RICO APPAREL keluarkan menggunakan bahan microfiber dan interlock. Jersi ini juga jenis yang fleksibel untuk apa sahaja aktiviti yang memerlukan banyak pergerakan dan ia juga dapat menyerap peluh dengan baik.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

sharing is caring..

T-SHIRT DESIGN MENJADIKAN PENAMPILAH ANDA BERTAMBAH AWESOME

sharing is caring..

T-shirt design adalah  sangat popular untuk industri kreatif. Sama ada anda seorang ilustrator, seni grafik, idea untuk meletakkan corak pada t-shirt design anda boleh menjadi sangat menarik.Zaman sekarang ni t-shirt design memang menjadi trendy dalam kalangan rakyat malaysia.

t-shirt design

*T-shirt design Gang maritim malaysia dari sarawak .Terima kasih Lt.M MOHAMAD ZAMIR ZAKWAN kerana sudi menempah t-shirt design dengan Rico Apparel

Berikut adalah beberapa tips untuk anda kelihatan awesome dan stylo dengan memakai t-shirt design :

 

1-Tumpukan pada tempat yang akan anda pergi.

Perkara pertama yang anda perlu tahu  untuk anda kelihatan awesome dan stylo bila pakai t-shirt design adalah mengetahui bila dan di mana ia adalah sesuai untuk anda mengenakan corak atau gambar pada t-shirt design tu.Banyak tempat yang akan anda pergi dalam sehari kan??Mungkin ke market , mall , laundry , membawang kat kedai kopi dan sebagainya. Jadi sekurang kurangnya warna dan corak t-shirt design tu kena lah sesuai macam warna yang cerah dan corak atau gambar pada t-shirt yang sekadar minimum atau tidak terlalu besar. T-shirt design adalah pilihan yang paling sesuai untuk kegunaan sehari hari.

RICO APPAREL adalah syarikat yang menawarkan servis printing baju sublimation.Anda boleh menempah t-shirt design dengan idea anda sendiri serta tiada limit corak atau gambar mengikut kehendak anda.

 

2.Memahami bentuk badan anda.

t-shirt design

*Ini adalah size chart atau carta ukuran saiz t-shirt design di RICO APPAREL sehingga SAIZ 7XL!!!! YE

 

Tak semua orang ada bentuk badan yang sado macam Chris Hemsworth,Dwayne Johnson dan Henry Cavill. Orang yang bertubuh biasa seperti kita ni betul ke

 

tak kan nampak hebat bila pakai t-shirt design?Mestilah tidak. Tapi anda kena tahu jenis badan anda sendiri untuk jadi ukuran anda apabila mencari corak atau gambar t-shirt  yang sesuai dengan badan anda . Realitinya adalah bahawa t-shirt design tidak akan nampak sempurna untuk semua bentuk saiz dan badan.

 

t-shirt design

*t-shirt design

Kalau anda seorang lelaki yang mempunyai tubuh badan yang agak besar, anda mungkin tahu  bahagian tengah badan anda, yang mana t-shirt tak dapat sembunyikan dengan baik. Pastu bila anda berada di sebelah orang yang kurus, t-shirt mungkin akan menonjolkan kebarangkalian lengan dan bahagian atas badan anda. Inilah sebab kenapa kita kata  lelaki yang kerap bersenam dekat gim akan menjadikan mereka kelihatan hebat dengan memakai t-shirt.

Anda suka bersukan tapi tiada baju sukan yang sesuai kerana anda bersaiz besar?? JANGAN KHUATIR.. RICO APPAREL adalah pilihan yang terbaik bagi anda untuk menyediakan sportswear bersaiz besar yang selesa dan berkualiti. PILIHAN SAIZ SEHINGGA SAIZ 7XL ! ! !  (boleh refer size chart t-shirt design diatas ye).

3.Memilih gaya yang tepat

Anda tahu ke mengenai “less is more”??Tapi tak selalu berlaku pada pakaian. “MORE” kadang-kadang menjadi keperluan untuk t-shirt anda, walaupun hanya beberapa inci extra kain pada garis leher. Ini yang memberi anda pilihan antara V-neck dan round neck. V-necks adalah lebih sesuai untuk kaum lelaki, memandangkan potongan V menekankan kawasan dada. Ia akan menambah ketinggian leher anda dan mengimbangi bahagian lain.

Apa yang menarik tentang t-shirt v-neck ni adalah bahawa potongan V dapat menjadikan tubuh anda lebih tegang dan lebih nipis. Oleh itu, anda yang berbadan besar mesti kena ada t-shirt v-neck di dalam almari baju anda.

Round neck pula adalah pilihan yang lebih baik untuk lelaki yang mempunyai kerangka nipis. Memandangkan round neck tidak mendedahkan leher anda, Round neck kurang menarik perhatian pada bahagian atas badan anda. Jadi anda yang berbadan kurus amat sesuai untuk memakai t-shirt design round neck.

 

 

 

 

t-shirt design

Di RICO APPAREL juga ada pelbagai jenis kolar untuk t-shirt design antaranya :

  • Round neck
  • Piece Round Neck
  • V-Neck
  • 2 Piece V-Neck
  • Polo
  • Polo Collar Hidden Button
  • Mandarin Collar Button
  • Mandarin Collar Hidden Button
  • Mandarin Collar Zip 5 Inch
  • Polo V-Neck
  • Polo Round Neck

 

4.Pilih warna t-shirt design yang sesuai dengan anda

t-shirt design
t-shirt design
t-shirt design

*Meriah betul eh baju team netball dorang ni . Siapa suka design colourful macam ni . Thank youu  team Netball SABGS Muar order t-shirt dsign dengan RICO APPAREL

Lelaki kena pandai memilih warna terutama sekali dalam pemilihan warna gelap atau neutral. Warna warna ini amat sesuai untuk pelbagai jenis kulit. Kurangkan atau kalau boleh elakkan memilih senarai warna di bawah jika anda berasa ragu-ragu.

  • Hitam: Warna hitam adalah warna kombinasi yg sesuai untuk t-shirt pelbagai jenis warna. Perlu diketahui bahawa t-shirt hitam mungkin pudar lebih cepat.
  • Grey: Kelabu (terutama kelabu heather) memberi anda kebebasan untuk menjadi lebih cerah atau lebih gelap dari segi keseluruhan pakaian. Ia juga meningkatkan gambaran fizikal tubuh anda.
  • Navy: Biru navy lebih baik daripada hitam pada waktu siang. Warna ini juga berfungsi untuk kelihatan monochrome apabila anda matching kan t-shirt design anda bersama seluar jeans gelap baru nampak hipster sikit kan..
  • Putih: T-shirt putih kosong adalah yang paling perfect jika digabungkan dengan t-shirt design bentuk kolar v-neck di luar dan t-shirt putih kosong bentuk round neck di dalam.

RICO APPAREL akan bagi anda kuasa sepenuhnya dalam memilih pelbagai warna yang anda berkenan untuk diletakkan pada t-shirt design yang anda tempah. Tiada had warna ye.

 

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/ 

 

sharing is caring..

CARA MENYERLAH DIRI DI TEMPAT KERJA

sharing is caring..
rico family
1. SENTIASA BERSEDIA BERKONGSI IDEA DAN CADANGAN

Mulakan berkenaan bidang kerja sendiri — cadangkan cara  ia dapat dilakukan dengan lebih cekap. Walaupun pengurus anda menghalangnya,tetap teruskan berusaha. Ia akan menunjukkan anda seorang pekerja yang dinamik.

Image result for leader

2. MENJADI PEMIMPIN DALAM MESYUARAT

Dalam setiap mesyuarat, ada pemimpin dan pengikut. As a leader,anda mestilah memberi sumbangan idea yang bertahap tinggi. Pihak pengurusan akan mengambil perhatian kepada para penyumbang idea memandangkan cadangan-cadangan mereka akan memanfaatkan organisasi.

 

3. LAKUKAN PERKARA MELEPASI BATAS BIDANG KERJA

Umpama jika anda bekerja di bahagian khidmat pelanggan dan seseorang pelanggan memerlukan bantuan, berikan pertolongan melampaui skop kerja anda untuk memastikan pelanggan berpuas hati. Pelanggan akan memberi pujian kepada syarikat yang memberi perkhidmatan yang terbaik. Suatu masa, pengurus anda pasti mendengar berita tentang khidmat pelanggan anda yang cemerlang itu.

Image result for helpful

4. AMALKAN SIFAT SUKA MENOLONG

Antara cara untuk mengeratkan hubungan dengan rakan sekerja dan pengurus adalah dengan mempraktikkan sifat suka menolong. Dalam menolong mereka, anda juga mungkin memperoleh kemahiran baharu di luar bidang kerja anda.

Image result for proactive

5. BERSIFAT PROAKTIF

Bersedia menyelesaikan masalah yang mungkin akan dihadapi dengan adanya perancangan masa depan. Fikirkan cadangan untuk menyelesaikan masalah-masalah ini supaya anda dapat mengagumkan rakan sekerja dengan kemampuan anda melihat jauh dan menyediakan penyelesaian bagi masalah tersebut.

6. MULAKAN SESUATU USAHA

Sentiasa mulakan sesuatu usaha contohnya mengemaskan tempat selepas jamuan makan di pejabat atau membuat cadangan untuk aktiviti tahunan hari pekerja. Usaha anda akan menambah nilai diri anda dan menjadi contoh serta ikutan kepada rakan sejawat dan membayangkan sikap positif anda.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

TIPS MEMBINA PELAN PERNIAGAAN

sharing is caring..

 

rico family

Menjadi realistik : Anda perlu bersikap jujur dengan diri sendiri dalam membuat pelan perniagaan anda, itulah sebabnya penting untuk mempertimbangkan cabaran dan peluang perniagaan yang anda jalankan.

Menunjukkan anda seorang yang konservatif : Semua orang mengatakan mereka “konservatif” dalam rancangan perniagaan mereka, tetapi kebanyakannya tidak. Anda harus menggunakan contoh-contoh untuk menunjukkan bahawa anda konservatif dalam pendekatan dan anggaran anda.

Image result for visual
Visual yang baik : Jika ingin gunakan visual dalam pelan perniagaan anda. Grafik, carta, dan imej dapat membantu membawa konsep anda ke dalam kehidupan. Tambahan pula, ia akan membantu aliran pelan menjadi lebih baik.

Menjadi kreatif : Sertakan elemen kreatif dalam pelan perniagaan anda supaya lebih menonjol dan menarik perhatian orang. Anda boleh menggunakan templat, tetapi kena melakukan sedikit perubahan agar kelihatan berbeza dengan templat yang anda pilih. Lakukan sesuatu yang unik untuk membuat pelan anda.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

CARA MENDAPATKAN KEPERCAYAAN PELANGGAN

sharing is caring..

 

rico family

1. Berikan yang terbaik

Anda bukan sahaja mewujudkan syarikat anda sebagai pakar terkemuka dalam industri, menawarkan posting blog yang berguna, tutorial dan panduan anda, anda juga akan dapat mengatasi masalah penonton yang  anda sasarkan.

Sebagai contoh, bahagian komen blog post anda adalah juga tempat yang bagus untuk menjalinkan hubungan dengan pembaca.

Bahkan jika mereka meninggalkan komen ringkas ucapan terima kasih untuk nasihat anda, ia memberikan anda peluang untuk bercakap dengan mereka secara langsung dan mewujudkan hubungan yang lebih peribadi.

Image result for conversation

2.Perbualan berterusan

Dengan membaca catatan blog anda dari semasa ke semasa, penonton anda dengan mudah akan menjadi lebih akrab dengan mereka dan dengan cepat berkembang untuk mempercayai pandangan serta pendapat berharga daripada anda.

Tidak mempunyai perbezaan dari dunia perniagaan. Setiap hujah yang datang, baik dalam bentuk pujian bahkan kritikan harus diterima dan dapat diselesaikan untuk mendapatkan kepuasan dari pelanggan.

Sudah tentu pengguna mahu membuat keputusan sebelum melakukan transaksi. Jadi apabila seseorang mempunyai soalan atau kebimbangan dan mereka tahu mereka akan mendapat respon daripada anda tidak lama lagi, mereka tidak akan teragak-agak untuk membuat pesanan.

Perbualan langsung membolehkan anda mempunyai interaksi dengan pengguna pada masa yang tepat apabila mereka membeli, yang bukan sahaja meningkatkan kepercayaan tetapi juga penukaran jualan.

 

Image result for testimonial

3. Mencipta dan berkongsi testimoni

Kisah-kisah kejayaan pelanggan menunjukkan bukti dan ia adalah penting untuk membina kepercayaan dengan pengguna.
Apabila pengguna tidak pasti tentang sesuatu, mereka akan mencari bukti  untuk melihat bagaimana tanggapan orang lain terhadap produk yang ingin dibelinya.
Malah, 90 peratus pembeli yang membaca testimoni anda menyatakan bahawa ia akan mempengaruhi keputusan pembelian mereka.

Pastikan anda menjadikan media sosial sebagai platfom untuk meletakkan kisah kisah kejayaan pelanggan anda.

Dengan cara ini, pengguna akan merasa lebih selesa membuat pembelian pada produk anda.
Sebagai permulaan, anda mungkin tidak mempunyai beribu-ribu Ulasan dalam bentuk pujian, tetapi walaupun anda hanya mempunyai satu atau dua ulasan yang positif daripada pelanggan, ia akan berguna untuk dipaparkan kepada pengguna.
Mengumpul beberapa testimoni dan ulasan untuk menunjukkan kepada penonton bahawa anda berhak mendapat kepercayaan.

Image result for warranty

4. Mewujudkan dasar pulangan baik
Dasar pulangan yang baik menunjukkan bahawa anda mengambil berat mengenai pelanggan dan yakin dengan produk anda, kedua-dua kualiti yang luar biasa yang akan dipercayai oleh pengguna.
Sebagai contoh, jika anda menawarkan kepada pelanggan tentang bayaran-balik percuma dalam tempoh 30 hari yang pertama (waranti), pengguna akan lebih yakin dengan kesungguhan dan kejujuran.

Andai mereka tidak berpuas hati dengan belian yang mereka lakukan terhadap anda, mereka akan berpuas hati dengan perkhidmatan pelanggan yang hebat anda berikan dan akan lebih bersedia untuk membeli daripada anda lagi pada masa akan datang.

Related image

5.Beri penonton melihat side of humanity anda.
Untuk membantu pengguna mengatasi keraguan mereka dan memberi mereka alasan untuk mempercayai anda, anda mesti membiarkan mereka melihat sisi manusia anda.

Jangan terlalu fokus pada menjual produk sahaja.
Sebaliknya, beritahu mereka mengapa anda melakukan apa yang anda lakukan dan mengapa ia sangat penting kepada anda.

Biarkan mereka tahu perjuangan yang anda jalani dan bagaimana anda tiba di tempat ini, hari ini.
Apabila pengguna dapat mengenali anda,mereka akan melihat anda lebih daripada seorang yang boleh dipercayai dan bukan sahaja Syarikat/penjual yang dahagakan wang.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

TIPS REZEKI DALAM BERNIAGA

sharing is caring..
Get inspired to explore! Visit reallygreatsite.com.

 

Untuk memastikan rezeki perniagaan itu sentiasa diberkati Allah, kita kenalah pastikan cara kita mendapatkan rezeki itu adalah mengikut jalan yang betul.

  1. Demi mengejar keuntungan, janganlah kita lupa kerugian juga tetap menanti kita di depan. Rezeki Allah swt telah ditentukan. Tetapi kita masih perlu berusaha.
  2. Kita mestilah berniaga dengan jujur dan jangan sekali-kali cuba menipu dalam sukatan dan timbangan, barulah perniagaan itu kekal dan berkat.
  3. Perniagaan mengajar dan melatih diri kita agar menjadi insan yang sabar, tabah, amanah dan cekal. Jadi, kita akan lebih bersyukur dengan rezeki dan nikmat yang Allah bagi kepada kita.
  4. Rasuah adalah salah satu dosa besar dalam Islam. Ia kerap kali berlaku dalam kebanyakan bidang termasuklah dalam perniagaan. Jauhkanlah dari dosa besar ini kerana ia akan memudaratkan diri dan perniagaan kita.
  5. Sentiasa senyum pada pelanggan. Senyum itu umpama magnet rezeki untuk peniaga.
  6. Memastikan tempat berniaga sentiasa bersih. Sekiranya berniaga dari rumah pun sama juga, pastikan keadaan meja dan bilik sentiasa kemas dan teratur.
  7. Jangan sombong dan bongkak dalam mencari ilmu berniaga. Hargailah ilmu tak kira tahap mana pun perniagaan kita.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..

CARA- CARA UNTUK MEWUJUDKAN MOTIVASI DALAM PERSEKITARAN KERJA

sharing is caring..
rico family

Apakah yang paling berkemungkinan untuk memotivasikan pekerja anda secara harian? Adakah membayar gaji pada setiap hujung minggu? Atau mungkin perkongsian keuntungan atau bonus?

Manakala semua faktor-faktor ini boleh memotivasikan pekerja untuk melakukan dengan baik dalam tempoh masa tertentu, mereka semestinya tidak menyediakan dengan cukup motivasi  untuk kerja “sehari-hari”. Sebagai contoh, seorang pekerja boleh datang pada pagi Isnin dan menjalankan tugas. Apa yang akan memotivasikan mereka untuk bekerja keras walaupun mereka masih dalam mod “hari minggu”? Manakala gaji dan bonus bulanan boleh membantu, suasana yang bermotivasi dan persekitaran kerja boleh menjadi pemangkin nombor satu bagi pekerja-pekerja anda.

Ia adalah mudah: seorang pekerja yang bermotivasi akan melaksanakan tanggungjawab kerja yang lebih baik. Kajian telah menunjukkan bahawa walaupun kebanyakan pekerja yang bermotivasi sepanjang enam bulan pertama mereka pada pekerjaan baru, semangat dan keseronokan mereka akan pudar perlahan-lahan. Jadi, sebagai majikan, bagaimana anda mencipta suasana kerja yang mengekalkan semangat setiap hari untuk jangka masa panjang?

 

Image result for motivation

Mencipta tugasan yang memberi manfaat kepada Syarikat.

Setiap pekerja mahu merasa bahawa pekerjaan yang mereka lakukan dapat memberi impak untuk syarikat. Jika pekerja merasakan seperti kerja mereka tidak bermakna apa-apa atau sebenarnya  tidak menyumbang, kemungkinan besar mereka tidak akan bermotivasi atau bersemangat untuk menyempurnakan tugas. Sebagai majikan, perlulah memastikan bahawa majoriti, jika tidak semua, tugas-tugas pekerja-pekerja anda mempunyai manfaat langsung atau sumbangan untuk kejayaan keseluruhan syarikat anda. Tugas-tugas strategik yang diwujudkan secara langsung mempengaruhi syarikat dan memotivasikan pekerja untuk melakukan tugas dengan keupayaan terbaik mereka.

Sebagai contoh, salah seorang pekerja mungkin merasa bahawa mereka hanya menjawab telefon dan pemindahan panggilan. Mereka mungkin merasa bahawa kerja mereka tidak semestinya menjejaskan kejayaan Syarikat. Sebaliknya, biarkan pekerja tahu bahawa memindahkan panggilan ke Jabatan yang betul boleh membawa kepada kepuasan pelanggan yang lebih baik. Mereka kini tahu betapa pentingnya untuk memindahkan panggilan dengan betul. Ini seterusnya akan mendorong mereka secara berkesan dan cekap melaksanakan tugas.

 

Image result for appreciation

 

Menunjukkan penghargaan.

Penghargaan boleh diucapkan dengan mudah seperti “good job” atau “nice work.”Ia hanya akan mengambil masa beberapa saat untuk menunjukkan kepada pekerja anda bahawa anda melihat kerja cemerlang mereka.

Sebagai contoh seorang pekerja bekerja berminggu-minggu pada satu projek yang seterusnya meningkatkan keuntungan untuk syarikat anda.. Walau bagaimanapun, sejak kebelakangan ini anda sudah melihat pekerja itu mengambil rehat panjang dan mengabaikan kerja mereka. Kemungkinannya adalah, kekurangan anda memberikan pujian yang akan membuat pekerja berasa kurang disanjungi. Sebaliknya, memberikan kata-kata pujian dan penghargaan akan mendorong pekerja untuk mengekalkan dan meningkatkan semangat mereka.

 

Related image

Menetapkan matlamat.
Matlamat adalah hasil kepada seseorang yang menjangka akan mencapai kejayaan dalam jumlah masa yang ditetapkan. Buat senarai matlamat yang boleh dicapai seorang pekerja atau syarikat secara saksama. Pilih tempat untuk memaparkan matlamat.

Sebagai contoh walaupun anda telah menerapkan senarai matlamat, anda perasan bahawa kakitangan anda tidak menangani dengan tepat. Walaupun anda mungkin berfikir bahawa mencipta dan menggantung senarai itu sudah mencukupi, anda mungkin telah tertinggal satu elemen penting: garis masa. Apabila pekerja tahu bila sebenarnya anda harapkan matlamat yang hendak dicapai, mereka akan menjadi bermotivasi untuk memenuhi tarikh akhir yang khusus.

 

Image result for Display confidence.

Mempamerkan keyakinan.
Anda perlulah menunjukkan bahawa anda mempercayai pekerja anda untuk membuat keputusan yang tepat untuk keseluruhan syarikat. Setakat membolehkan pekerja menjadi kreatif dalam tugas pekerjaan mereka.

Contoh: Anda mencipta senarai tugas kerja yang tertentu bagi seseorang pekerja untuk menjalankan. Walau bagaimanapun, anda perasan pekerja tidak menjalankan dengan baik dari kebolehan masing-masing. Menanamkan keyakinan pada pekerja dengan menawarkan mereka beberapa fleksibiliti dan kreativiti dalam tugas. Sebaliknya mereka hanya melengkapkan tugas, mereka akan cuba untuk pergi ke atas dan seterusnya.

 

 

Walaupun terdapat banyak cara untuk memotivasikan pekerja anda, tip-tip mudah yang  boleh mencipta suasana kerja motivasi tanpa memerlukan banyak masa atau wang daripada anda.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

TIPS UNTUK BERJAYA DAN MAJU DALAM PERNIAGAAN

sharing is caring..

Image result for success

Untuk berjaya dalam perniagaan hari ini, anda perlu fleksibel dan mempunyai perancangan dan kemahiran organisasi yang baik. Ramai orang memulakan perniagaan berfikir bahawa mereka akan menghidupkan komputer mereka atau membuka pintu dan mula membuat duit,anda perlu mengetahui bahawa buat duit dalam perniagaan jauh lebih sukar daripada yang anda fikirkan .Anda harus bekerja keras dan menyedari bahawa tindakan tersebut bakal mengubah serba sedikit kehidupan harian anda.

 

Image result for checklist

1. BUAT SENARAI SEMAK

Demi mencapai pelbagai matlamat dalam menjalankan perniagaaan, anda harus ada dahulu matlamat tersebut. Peruntukkan masa yang anda mahu untuk menulis pada kertas bagi matlamat yang ingin dicapai tanpa memikirkan matlamat tersebut sebenarnya sangat mustahil digapai.

Seterusnya, fikirkan perkara apa yang harus diubah seperti gaya hidup dan perbelanjaan untuk mencapai matlamat tersebut. Simpan matlamat tersebut dan bukannya letak di dalam laci.

Related image

2. PASTIKAN RUANG KERJA RAPI DAN BERSIH

Objek tambahan pada meja anda sebenarnya akan mengganggu tumpuan kerja yang anda perlu laksanakan. Mungkin objek atau barang tersebut sangat bermakna bagi anda dan mempunyai banyak memori dalam hidup anda.

Tapi cuba anda fikirkan semula, “Adakah barang dan objek tambahan  ini benar-benar membantu anda memperoleh inspirasi untuk berjaya dalam perniagaan atau hanya sekadar memenuhkan ruang di atas meja anda serta menampakkan keadaan yang agak messy?” jadi,Jika barang itu tidak diperlukan  mengapa anda masih membiarkan barang itu berada di atas meja?

 

Related image

3. BANGUN AWAL

Adakalanya, tidak kira sekental manapun anda untuk mengelak daripada sebarang gangguan namun susah untuk mengekalkan tumpuan semasa dalam keadaan gangguan tersebut. Justeru, kebanyakan businessman yang berjaya akan bangun lebih awal bagi mengatasi masalah tersebut.

Kadangkala agak sukar untuk berada dalam keadaan konsisten melakukan perkara tersebut, namun hal tersebut akan lebih mudah jika diamalkan setiap hari. Bak kata pepatah “Alah bisa tegal biasa”, dan perkara tersebut dapat membantu anda kekal fokus dalam jangka masa yang panjang.

 

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

sharing is caring..

TIPS BERJAYA DALAM BISNES ONLINE

sharing is caring..

 

rico family

ANDA MAHU BERJAYA DALAM BISNES?

Hari ini, kami kongsikan beberapa perkara yang berguna untuk anda amalkan agar lebih bahagia serta lebih kaya dalam hidup. Perkara pertama untuk capai IMPIAN anda adalah dengan memiliki serta mengamalkan ciri-ciri orang berjaya seperti di bawah.

1. ANDA PERLUKAN VISI YANG JELAS
Anda boleh rancang whats next yang anda nak buat untuk capai visi anda. Anda boleh TULIS atas kertas dengan detail apa yang anda nak capai dalam 3 tahun dan 5 tahun.

Visi anda wajib BESAR!!
Cuma jangan bagitahu orang lain.
Nanti kena gelak atau orang sabotaj.

Jangan terlalu mudah mempercayai orang. Ehhhh SILAPPPP !! Jangan TRUST semua orang. Bekerja dengan senyap. Kubu perang anda mesti di bawah tanah. Bila dah mula berjaya atau perniagaan anda dah terbukti, baru tunjukkan kubu perang anda. Tetapi jangan tunjukkan semuanya. Sorokkan! Tunjukkan sikit jer ala-ala intai langsir tingkap. Make sure to keep it secret.
One more time. DO NOT TRUST PEOPLE ! ! !.

2. BERANI AMBIL RISIKO
Anda kena berani ambil risiko. Dah sah sah. Anda akan pernah gagal 30 kali sebelum jumpa FORMULA EMAS untuk bisnes. Its okay. Pasti anda telah belajar sesuatu setiap kali anda gagal !!! KEGAGALAN bukan pembunuh. Kegagalan adalah tanda-tanda untuk satu KEJAYAAN besar in future.

3. BERSEDIA KEMBANGKAN BISNES LEBIH BESAR
Tidak perlu tunggu perfect ! Tidak perlu tunggu SOP perfect, produk perfect. Go go moving fast… Ambil staff, besarkan team, rekrut ejen , gandakan production.

Apa yang akan terjadi??? Anda akan jadi sungguh huru hara disebabkan semua kena buat (walaupun anda ada team baru). But its okay. Anda cuma perlukan sedikit tekanan untuk tambah speed dalam bisnes.

4. SELAMAT DATANG TEKANAN
Anda perlu kenalpasti apa tahap tekanan yang anda boleh handle??? Anda perlukan tekanan yang cukup kuat untuk hentak diri sendiri yang lemau dan banyak sangat cipta alasan selama ini.

Tekanan ada 2 jenis.

1. Tekanan baik (constructive pressure).

Tekanan yang baik adalah tekanan yang datang dalam bentuk dugaan dan masalah bisnes yang membuatkan diri anda seperti baru tersedar, “Ehhh. Tak boleh jadi ni. Aku perlu buat sesuatu sekarang !!!”.

2. Tekanan buruk (destructive pressure).

Yang ini tak baik untuk diri anda. Boleh jadi tertekan dan murung sampai tahap tak lalu makan dan menyampah tengok orang.

 

 

FOLLOW LAMAN SOSIAL MEDIA SERTA OFFICIAL WEBSITE KAMI :

 @Baju Sublimation Murah

 @bajusublimation_ricoapparel

 @https://www.ricolegacy.com/  

 

sharing is caring..
Scroll To Top